Kokemuksia kansainvälisestä projektista

Kokemuksia kansainvälisestä projektista

Olemme Terwa-akatemian kautta mukana kansainvälisessä projektissa yhdessä OAMK:in tekniikan yksikön ja hollantilaisten opiskelijoiden kanssa. Projektin tarkoituksena on suunnitella sosiaaliseen mediaan liittyvä sovellus ja tehdä siitä demoversio. Muikian tehtävänä on keskittyä projektin liiketoiminnalliseen puoleen, esimerkiksi kehittämällä sovelluksen ansaintamalli sekä kartoittamalla asiakkaiden tarpeita.

Projektin aikana koko projektiryhmä tapaa toisensa sekä Oulussa, että Eindhovenissa, jolloin tarkoituksena on yhdessä kehittää demoa eteenpäin näiden projektiviikkojen ajan. Yhteisen työskentelyn lisäksi vietämme vapaa-aikaa ryhmän kesken sekä tutustumme puolin ja toisin itsellemme vieraaseen kulttuuriin.

Saimme hollantilaiset vieraaksemme Ouluun viime helmikuussa. Ensimmäisellä projektiviikolla lähdimme ideoimaan tulevaa sovellusta ja sen käyttötarkoitusta. Keksimme useampia hyviä ideoita, joista valitsimme kaksi parasta jatkokehittelyä varten. Kaksi tiimiämme lähtivät kehittämään pisteenlasku- ja matkailusovelluksia. Tiimit olivat hyvin innostuneita ja yhteistyö lähti vauhdilla käyntiin. Me, Mira ja Ida, olemme mukana tiimissä, joka kehittelee sovellusta helpottamaan matkailua. Tavoitteena on kehittää sovellus, joka vastaa ominaisuuksiltaan matkustavien ihmisten käyttötarpeita ja helpottaa etenkin heidän matkansa ennakkosuunnittelua. Uutena ajatuksena matkailusovellukseen haluamme tuoda tähtiarvosteluiden sijaan avainsana-arvostelun, koska sen avulla käyttäjä saa tehokkaasti kattavamman käsityksen arvosteltavasta kohteesta. Muikia oli aktiivisesti mukana isännöimässä hollantilaisten vierailua Oulussa. Vietimme aikaa koko porukalla muun muassa Peuhun kartanossa Oulunsalossa. Hollantilaiset olivat vaikuttuneita meidän talvisesta luonnostamme ja kävimmekin ulkoilemassa yhdessä meren jäällä. Lisäksi Peuhun ohjelmaan kuului kelkka-ajelua, saunomista, makkaran paistoa kodassa ja mukavaa yhdessäoloa.

Kahden viikon päästä projekti saa päätöksensä Hollannin päässä, jolloin jokainen projektiryhmä esittelee siellä sovelluksensa lopullisen version. Meidän mielestämme on ollut mahtavaa päästä osallistumaan tähän projektiin, ja olemme jo tähän mennessä oppineet paljon yhteistyöstä eri alan ja eri taustoista tulevien ihmisten kanssa. Uskomme, että tästä projektista on hyötyä myös tulevaisuuttamme ajatellen, sillä työelämässä tulee takuulla vastaan samantyylisiä tilanteita. Kiitos kaikille projektissa mukana olleille ja toivomme, että tulevat akatemialaiset saavat jatkossakin samanlaisen mahdollisuuden osallistua kansainväliseen projektiin!

12516217_1105625806155977_1175348605_n

12067127_10153992059007298_14102063_n

megazonepic

peuhu

12527790_1105625626155995_1719827837_n

12324883_1105625579489333_1922777689_n

 

 

Teksti: Ida & Mira

Kuvat: Lasse

Vastaa