Muikian kesä – Haaksirikon Arvoitus

Muikian kesä – Haaksirikon Arvoitus

Muikia ei lepää kesälläkään vaan työllistää itsensä kesäprojektien parissa. Yksi kesän projekteistamme on lapsille suunnattu Haaksirikon Arvoitus -seikkailupeli osana tämän vuoden Oulun Päivät -ohjelmistoa.

Ankkurikuva

Ensimmäinen idea Haaksirikon Arvoituksesta syntyi kevättalvella, kun Oulun kaupungin tapahtumatuotannon tiimi ilmaisi kiinnostuksensa yhteistyöstä Muikian kanssa. Alun perin tarkoituksena oli toteuttaa pop up -tyylinen Escape Room -peli tiloissa, joihin kaupunkilaisilla ei normaalisti ole pääsyä, eräänlaiset ”avoimet ovet” hauskalla ja mieleenpainuvalla toteutustavalla. Kevään edetessä idea kuitenkin hioutui ja muovaantui uusien innokkaiden yhteistyötahojen myötä lasten seikkailupeliksi. Pohjois-Pohjanmaan Museo kiinnostui esittämästämme ideasta eli museon tiloissa toteutettavasta pelistä, jonka avulla historian tapahtumat olisi mahdollista herättää henkiin uudella museokävijöitä osallistavalla tavalla.

13589103_10154316093182298_414198819_o

Olemme rakentaneet tehtäväkokonaisuuksia mielikuvituksemme pohjalta sekä ammentaneet inspiraatiota oman lapsuutemme mieleenpainuvista television lasten seikkailusarjoista. Luomamme seikkailupeli haastaa 7–12-vuotiaat lapset ratkaisemaan satojen vuosien takaista salaperäistä arvoitusta. Peli herättää henkiin aitoa merenkulun historiaa: Vuonna 1857 Oulun edustalla Hailuodon pohjoispuolella haaksirikkoutui hollantilainen purjealus Sophia Maria matkallaan Englannista Ouluun. Sophia Maria upposi meren pohjaan nopeasti, mutta hyväksi onnekseen aluksen miehistö ehti pelastautua. Aluksen esineistölle ei käynyt yhtä hyvin vaan se vajosi meren pohjaan tulevien sukupolvien löydettäväksi. Meren pohjaan vajosi eräs kallisarvoinen esine, jonka aluksen kapteeni Jane Van Slooten olisi kipeästi halunnut itse löytää. Haaksirikon Arvoitus perustuu juuri tähän etsintään, jossa pelaajien on hyödynnettävä hoksottimiaan ja yhteistyötaitojaan pulmien selvittämiseksi. Jokainen osallistuja saa todistukseksi Sophia Marian kapteenin myöntämän diplomin kiitoksena rohkeudesta osallistua kapteenin kallisarvoisen esineen etsintöihin. Tehtävän ratkaisun aikana seikkaillaan Pohjois-Pohjanmaan museon Merenkulku ja Sophia Maria-osastoilla, joten lapset voivat ihailla pelaamisen lomassa aluksen alkuperäistä esineistöä.

13639835_10154316093187298_1017496423_o

Haaksirikon Arvoitus –seikkailupeli on saanut osakseen paljon kiitosta sekä lapsilta että peleissä mukana olleilta vanhemmilta. Oulun Päivien viimeinen viikko on meneillään ja käsillä ovat viimeiset hetket tehdä varaus peliimme ja tarjota lapsille mieleenpainuva elämys. Vapaita peliaikoja löytyy vielä tulevalle viikonlopulle, joten varaathan omasi. Nähdään seikkailun merkeissä!

Lisätietoa sekä linkin pelin varauskalenteriin löydät Haaksirikon Arvoituksen Facebook-sivuilta osoitteesta: https://www.facebook.com/haaksirikonarvoitus/

 

Teksti: Mira

 

Vastaa